Main content

Voorstelling jaarverslag Kinderrechtencommissariaat

22.09.2015

Vlaams kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen nodigt u graag uit op de voorstelling van het jaarverslag 2014-2015 van het Kinderrechtencommissariaat op woensdag 18 november 2015 om 12u00 in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement.

Het Kinderrechtencommissariaat is een onafhankelijke instelling van het Vlaams Parlement. Als Vlaamse pleitbezorger van kinderrechten detecteren we signalen van kinderen, jongeren, ouders en professionals. We bemiddelen, onderzoeken klachten en adviseren het beleid. Altijd met het oog op een goede naleving en toepassing van kinderrechten in Vlaanderen.

Het Kinderrechtencommissariaat stelt vast dat heel wat kinderen en jongeren een oplossing nodig hebben die ‘voorbij de grenzen van het bekende’ gaat. In het reguliere systeem lopen ze vast. Daardoor blijven ze steken in een kwetsbare situatie. De kinderrechtencommissaris schetst de belangrijkste knelpunten. In concrete cases zet hij de kinderen en jongeren op de voorgrond.

Ook de eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement Peter Van Rompuy en Vlaams Coördinerend minister kinderrechten Sven Gatz geven kort hun visie.

Na afloop bent u van harte welkom op onze receptie.

Volg of reageer op twitter @KRcommissaris #JvKRC.
 

Praktisch

Schrijf u online in  vóór 10 november 2015.
Datum: 18 november 2015, 12u tot 13u30. Onthaal start vanaf 11u.
Locatie: Vlaams Parlement, Zaal De Schelp, Hertogsstraat 6, 1000 Brussel
Een plannetje vindt u op: https://www.vlaamsparlement.be/contact

Kom zeker op tijd want woensdag zijn er door de plenaire zitting verhoogde veiligheidsmaatregelen in het Vlaams Parlement. We vragen u uw identiteitskaart zeker mee te brengen en de badge die u de dag zelf van ons krijgt altijd zichtbaar te dragen.

Stuur de uitnodiging gerust door naar andere geïnteresseerden.