Main content

Uitnodiging: Waar is mijn thuis?

18.09.2017

Vlaams kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen nodigt u graag uit op de voorstelling van het jaarverslag 2016-2017 van het Kinderrechtencommissariaat op woensdag 22 november 2017 om 12u in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement.

Het Kinderrechtencommissariaat is een onafhankelijke instelling van het Vlaams Parlement. Als Vlaamse pleitbezorger van kinderrechten detecteren we signalen van kinderen, jongeren, ouders en professionals. We bemiddelen, onderzoeken klachten en adviseren het beleid. Altijd met het oog op een goede naleving en toepassing van kinderrechten in Vlaanderen.

‘Waar is mijn thuis?’ is de rode draad doorheen het nieuwe jaarverslag. Heel wat kinderen en jongeren zijn vandaag op zoek naar een plek waar ze tot rust kunnen komen. De kinderrechtencommissaris illustreert deze vaststelling met concrete cases en vraagt aandacht voor de impact ervan op kinderen en jongeren.

Ook Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans en Vlaams Coördinerend minister kinderrechten Sven Gatz geven kort hun visie.

Na afloop bent u van harte welkom op onze receptie.

Praktisch

Online inschrijven vóór 15 november.

22 november 2017, 12 tot 13.30u. Onthaal start vanaf 11u.

Vlaams Parlement
Zaal De Schelp
Ingang via de Loketten
IJzerenkruisstraat 99
1000 Brussel

Volg of reageer op twitter @KRcommissaris #jvKRC

Kom zeker op tijd want er gelden verhoogde veiligheidsmaatregelen in het Vlaams Parlement. Breng uw identiteitskaart en een minimaal aan bagage mee want iedereen moet door de scanner. We vragen u om de badge die u de dag zelf van ons krijgt altijd zichtbaar te dragen.

Stuur deze uitnodiging gerust door naar geïnteresseerden. Onze excuses als u de uitnodiging twee keer kreeg.