Main content

Uitnodiging voorstelling jaarverslag Kinderrechtencommissariaat

28.09.2016

Vlaams kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen nodigt u graag uit op de voorstelling van het jaarverslag 2015-2016 van het Kinderrechtencommissariaat op woensdag 16 november 2016 om 12u00 in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement. Schrijf u vóór 8 november in.
 

Het Kinderrechtencommissariaat is een onafhankelijke instelling van het Vlaams Parlement. Als Vlaamse pleitbezorger van kinderrechten detecteren we signalen van kinderen, jongeren, ouders en professionals. We bemiddelen, onderzoeken klachten en adviseren het beleid. Altijd met het oog op een goede naleving en toepassing van kinderrechten in Vlaanderen. 


Het Kinderrechtencommissariaat stelt vast dat er ‘te veel geschillen over verschillen’ zijn. De kinderrechtencommissaris illustreert dat met concrete cases en vraagt aandacht voor de impact ervan op kinderen en jongeren.


Ook Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans en Vlaams Coördinerend minister kinderrechten Sven Gatz geven kort hun visie.


Na afloop bent u van harte welkom op onze receptie.


Volg of reageer op twitter @KRcommissaris #JVKRC.
 

Praktisch

Schrijf u online in  vóór 8 november 2016.
Datum: 16 november 2016, 12 tot 13.30u. Onthaal start vanaf 11u.
Locatie: Vlaams Parlement, Zaal De Schelp, Leuvenseweg 86, 1000 Brussel.
Een plannetje vindt u op: https://www.vlaamsparlement.be/contact

Kom zeker op tijd want er gelden verhoogde veiligheidsmaatregelen in het Vlaams Parlement. We vragen u uw identiteitskaart zeker mee te brengen en de badge die u de dag zelf van ons krijgt altijd zichtbaar te dragen.