Main content

Yentl Roels versterkt team Klachtenlijn

17.09.2020
Yentl aan haar nieuwe bureau met een bos bloemen.

Begin september verwelkomden we Yentl Roels als nieuwe collega. Yentl is adviseur bij onze Klachtenlijn. Ze behandelt vragen en klachten over jeugdhulp, zorg, wonen, jeugdrecht en politie.

Nieuwe adviseur stelt zichzelf voor

Ik ben Yentl Roels en ik ben 25 jaar. Ik studeerde af als maatschappelijk assistent in Gent. Die opleiding wakkerde mijn interesse aan voor justitie en jeugdhulp. Daarna deed ik nog een master in de criminologie. Ook in die studie spitste ik me in keuzevakken en in mijn masterproef vooral toe op minderjarigen. En in mijn vrije tijd was ik jaren animotor was in een speelpleinwerking.

Na mijn studies werkte ik drie jaar met minderjarigen en hun gezin bij de sociale dienst voor gerechtelijke jeugdhulp. Daardoor kreeg ik al te maken met goede praktijken én met knelpunten in de jeugdhulp. Ik wil graag mee mijn schouders zetten onder kwaliteitsvolle jeugdhulp en betekenis geven aan minderjarigen. Ik vind het heel belangrijk om op te komen voor jongeren. Logisch dat ik er zin in heb om bij het Kinderrechtencommissariaat te werken.