Main content

Voorstelling jaarverslag Kinderrechtencommissariaat 2018-2019

11.02.2020
Lopende jongen waarvan een deel van zijn lichaam niet goed zichtbaar is door de lichtinval van de zon.

Vlaams kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens stelde op 20 november het jaarverslag 2018-2019 van het Kinderrechtencommissariaat voor in het Vlaams Parlement.

‘Kinderen willen écht gehoord worden’ is de rode draad in het jaarverslag (6.54 MB). Kinderen vragen betrokken te worden bij beslissingen die hun leven beïnvloeden. Ze willen een stem krijgen en mede-eigenaar zijn van hun leven. Als het daarover gaat, zijn zij zelf de eerste ervaringsdeskundigen. Door hun ervaringen en hun eigen kijk een plek te geven, geven we kinderen meer kleine en grote kansen.

De kinderrechtencommissaris plaatste met concrete voorbeelden kinderen en jongeren op de voorgrond en schetste de belangrijkste knelpunten.

Ook Vlaams Parlementsvoorzitster Liesbeth Homans en de Vlaamse coördinerende minister Kinderrechten Benjamin Dalle (106.12 kB) gaven kort hun visie.

>> Herbeleef de voorstelling van het jaarverslag  in De Schelp via de livestream

Vervolg: kinderrechtencommissaris wordt gehoord in verschillende commissies

De kinderrechtencommissaris stelde haar jaarverslag en advies bij de Beleidsnota Jeugd op 22 januari 2020 voor in de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media van het Vlaams Parlement. Herbekijk

Op 23 januari 2020 stelde de kinderrechtencommissaris haar jaarverslag voor in de Commissie voor Onderwijs van het Vlaams Parlement. Herbekijk.

Op 11 februari 2020 stelde de kinderrechtencommissaris haar jaarverslag voor in de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding van het Vlaams Parlement. Herbekijk.