Main content

Voorstelling jaarverslag Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen

07.01.2020
Uitnodiging voorstelling jaarverslag 2019 van de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen

Voorzitter Caroline Vrijens van de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen nodigt u graag uit op de voorstelling van het jaarverslag 2019 op woensdag 25 maart 2020 om 12 u in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement.

Caroline Vrijens en Inge Schoevaerts, secretaris van de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen, geven u een kijk achter de schermen: leven in geslotenheid vraagt het nodige toezicht. Hoe waken maandcommissarissen over de rechten van jongeren in gesloten en besloten jeugdinstellingen? Waar loopt het goed en waar knelt het? Wat zijn de aanbevelingen?

De Commissie is een toezichtsorgaan voor alle gesloten en besloten Vlaamse instellingen waar jongeren verblijven. Het gaat om elf instellingen of afdelingen, verspreid over heel Vlaanderen. De commissie bestaat uit maandcommissarissen die elke maand ‘hun’ instelling bezoeken. De maandcommissarissen zijn vrijwilligers die het reilen en zeilen in de instelling opvolgen.

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke geeft afsluitend kort zijn visie.

Na afloop bent u van harte welkom op onze receptie met broodjes.

Volg of reageer op twitter @KRcommissaris #CVTJjv

Praktisch

Bevestigt u uw aanwezigheid vóór 13 maart 2020?

Schrijf online in: https://contact.kinderrechten.be/jongeren/inschrijven-jaarverslag-commissie-van-toezicht

25 maart 2020, 12 tot 13.30 u
Onthaal start vanaf 11 u
Vlaams Parlement, Zaal De Schelp, ingang via het Bezoekerscentrum, IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel

Kom zeker op tijd want er gelden verhoogde veiligheidsmaatregelen in het Vlaams Parlement. Breng uw identiteitskaart en een minimaal aan bagage mee, want iedereen moet door de scanner. We vragen u om de badge die u de dag zelf van ons krijgt altijd zichtbaar te dragen.