Main content

Uitnodiging: voorstelling jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat

31.10.2018
Foto met muur waarop een meisje met lolly in graffiti staat

Vlaams kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen stelt het nieuwe jaarverslag 2017-2018 van het Kinderrechtencommissariaat voor op woensdag 21 november 2018 om 12 uur in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement.

‘Hoe rekbaar is het kind?’ is de rode draad in het nieuwe jaarverslag. Nogal wat kinderen en jongeren hebben een stevige rugzak. En ook al proberen we die lichter te maken, soms lijkt hij alleen maar zwaarder te worden. Hoeveel rekbaarheid mogen en kunnen we van kinderen vragen? En hoeveel rek zit er op de kindertijd zelf? Wordt hij steeds korter of hebben we net meer en een langere kindertijd nodig?

De kinderrechtencommissaris plaatst met concrete voorbeelden kinderen en jongeren op de voorgrond en schetst de belangrijkste knelpunten.

Ook Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans en Vlaams coördinerend minister Kinderrechten Sven Gatz geven kort hun visie.

Na afloop bent u van harte welkom op onze receptie.

Volg of reageer op twitter @KRcommissaris #KRCjv

Praktisch

De voorstelling bijwonen is gratis. Alle plaatsen zijn ingenomen, inschrijven is niet meer mogelijk. Je kan wel meevolgen via onze livestream

Laat collega's en vrienden via Facebook weten dat u komt

21 november 2018 van 12 tot 13.30 uur.
Onthaal vanaf 11 uur.
Kom zeker op tijd want er gelden verhoogde veiligheidsmaatregelen in het Vlaams Parlement. Breng uw identiteitskaart en een minimum aan bagage mee want iedereen moet door de scanner. We vragen u om de badge die u bij de ingang krijgt altijd zichtbaar te dragen.

Vlaams Parlement
Zaal De Schelp
Ingang via de Loketten
IJzerenkruisstraat 99
1000 Brussel

Vlaams Parlement