Main content

Uitnodiging voorstelling jaarverslag Kinderrechtencommissariaat

14.11.2017
Drie kinderen lopen hand in hand richting een hek.

Vlaams kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen nodigt u graag uit op de voorstelling van het jaarverslag 2016-2017 van het Kinderrechtencommissariaat op woensdag 22 november 2017 om 12u00 in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement.

Het Kinderrechtencommissariaat is een onafhankelijke instelling van het Vlaams Parlement. Als Vlaamse pleitbezorger van kinderrechten detecteren we signalen van kinderen, jongeren, ouders en professionals. We bemiddelen, onderzoeken klachten en adviseren het beleid. Altijd met het oog op een goede naleving en toepassing van kinderrechten in Vlaanderen.

‘Waar is mijn thuis?’ is de rode draad door het nieuwe jaarverslag. Heel wat kinderen en jongeren zijn vandaag op zoek naar een plek waar ze tot rust kunnen komen. De kinderrechtencommissaris illustreert die vaststelling met concrete cases en vraagt aandacht voor de impact ervan op kinderen en jongeren.

Ook Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans en Vlaams Coördinerend minister kinderrechten Sven Gatz geven kort hun visie.

Na afloop bent u van harte welkom op onze receptie.

Volg of reageer op twitter @KRcommissaris #jvKRC

Praktisch

Door het grote enthousiasme zijn alle plaatsen al ingenomen. U kan zich op een reservelijst laten zetten door een mail te sturen naar isabel.moerman@vlaamsparlement.be met vermelding van uw naam en geboortedatum. We houden u dan op de hoogte.

22 november 2017, 12 tot 13.30u. Onthaal start vanaf 11u.

Vlaams Parlement
Zaal De Schelp
Ingang via de Loketten
IJzerenkruisstraat 99
1000 Brussel

Kom zeker op tijd want er gelden verhoogde veiligheidsmaatregelen in het Vlaams Parlement. Breng uw identiteitskaart en een minimaal aan bagage mee want iedereen moet door de scanner. We vragen u om de badge die u de dag zelf van ons krijgt altijd zichtbaar te dragen.

Livestream

Wie er niet kan bij zijn kan live meevolgen.