Main content

Uitnodiging: kinderrechten ook een zaak van het bedrijfsleven

13.11.2014
Persoonlijke uitnodiging kinderrechten het het bedrijfsleven op 25 november 2014

Ooit waren we allemaal kinderen. We waren kinderen en onze ouders vonden dat we daar recht op hadden. Vandaag zijn sommingen bedrijfsleiders, mensen met verantwoordelijkheidsgevoel. Heel wat bedrijven onderschreven de Richtlijnen voor Kinderrechten in het Bedrijfsleven voor België. Zij getuigen op 25 november tijdens een conferentie en debat op het VBO (Brussel) over hoe ze dat aanpakken binnen hun onderneming. Hare Majesteit Koningin Mathilde woont dit debat bij. En nodigen anderen uit om mee de stap te zetten. U bent als bedrijfsleider van harte uitgenodigd door UNICEF, het VN Global Compact Network en Save the Children. 

Wie investeert in het welzijn van kinderen, investeert in een stabiele, duurzame en welvarende samenleving en dus ook in een sterk ondernemingsklimaat. Alles wat uw onderneming doet in het belang van de rechten van kinderen – direct of indirect – komt uiteindelijk ook uw bedrijf en zijn reputatie ten goede.

Respect voor kinderen en hun rechten is deel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van elke ondernemer. Het geeft u sociaal krediet. En dat kapitaal kunt u op heel veel manieren verdienen: via de organisatie van de werkplek bijvoorbeeld, de marketing en distributie van uw producten of diensten, de relatie met de samenleving waar u actief bent, enz.

Een pak collega’s deden het u al voor. Ook de kinderrechtecommissaris Bruno Vanobbergen spreekt op 25 november.

Schrijf u in.

Waar?

VBO Brussel
Ravensteinstraat
1000 Brussel