Main content

Sarah Meys versterkt team Kinderrechtencommissariaat

07.01.2020
Sarah Meys samen met kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens.

Begin januari mochten we Sarah Meys als nieuwe collega verwelkomen. Ze vult de lege plaats van Naima Charkaoui in die voor 11.11.11. ging werken. Sarah is beleidsadviseur en legt zich toe op kinderarmoede, sociaal beleid, media, mobiliteit, gezondheid en milieu.

Sarah stelt zichzelf voor

Ik ben Sarah Meys, 35 jaar, mama van drie en ik woon in Merchtem, maar ben afkomstig uit Sint-Niklaas. Ik studeerde af als geograaf en werkte zes jaar als wetenschappelijk onderzoeker aan de K.U. Leuven. Daar werkte ik aan de ‘Atlas achtergestelde buurten in Vlaanderen en Brussel’ en aan een doctoraatsonderzoek over sociaal-ruimtelijke identiteit en attituden van jongeren ten aanzien van mensen in armoede en mensen van een andere etnisch-culturele origine. In tussentijd volgde ik bijkomende opleidingen in diversiteitsmanagement en een master in overheidsmanagement, omdat ik graag beleidswerk wilde doen. Zo ging ik in 2012 aan de slag voor de Vlaamse overheid, waar ik aanvankelijk dossiers uit het participatiedecreet behandelde. Later was ik ook coördinator van het Vlaamse Gebarentaalbeleid. Sinds 2015, na de reorganisatie van het beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media, werkte ik als onderzoekscoördinator in deze domeinen.

Ik leg graag verbindingen tussen praktijk, onderzoek en beleid, tussen verschillende disciplines, en tussen mensen en organisaties. Maatschappelijke relevantie is mijn drijfveer en natuurlijk één van de redenen waarom ik bij het Kinderrechtencommissariaat wilde werken. Armoede is een thema dat me nauw aan het hart ligt. Ik hou van samenwerken en plezier maken en ik leer graag bij. In mijn vrije tijd kan ik genieten van theater, film, folk- en wereldmuziek, natuur, zon en ontdekkingsreizen (je bent geograaf of je bent het niet).