Main content

Kinderrechtenrap met Kapitein Winokio en brochures kinderrechten

05.11.2014

Vier de 25ste verjaardag van het kinderrechtenverdrag op school, thuis of in je buurt.  Zing de kinderrechtenrap van Kapitein Winokio. Of haal de gratis brochure over rechten van jongeren in huis of in je klas: ’t Zitemzo… jouw rechten jouw leven. Met interviews, getuigenissen en tips over het recht op privacy, het recht op gezondheid en het recht op een eigen mening. Of de brochure ‘De bende van :P’ waarin drie helden vechten voor hun rechten, bestemd voor de derde graad basisonderwijs. Met getuigenissen van kinderen, spelletjes, weetjes en tips.

Kinderrechtenrap online bekijken

De kinderrechtenrap kan je gebruiken met kinderen vanaf 5 jaar. Kapitein Winokio maakte de muziek, Joke van Leeuwen schreef de tekst op basis van gedachten die Silvie Moors verzamelde bij kinderen. De tekst staat op een poster (171.43 kB) zo kan je die gemakkelijk gebruiken in de klas. En 9 tot 12 jarigen maakten er onder begeleiding van Kidscam een animatieclip bij. Elke school kreeg twee cd’s toegestuurd.

Filosoferen over kinderrechten

Gebruik de inspiratiegids (7.88 MB) over filosoferen met kinderen over kinderrechten, speciaal voor de kleuter- en lagere school. De gids werd gemaakt door Silvie Moors van DE DAGEN.

Brochures kinderrechten gratis bestellen

De brochure ’t Zitemzo… jouw rechten jouw leven (2.72 MB), voor de tweede en derde graad secundair onderwijs en de brochure ‘ De Bende van :P (4.25 MB)’ om te gebruiken in de derde graad basisonderwijs kan u gratis bestellen bij de Kinderrechtswinkel. Per mail info@kinderrechtswinkel.be  of telefonisch 070/21 00 71. Verzendingskosten worden wel aangerekend.

Kinderrechtenrap Kapitein Winokio