Main content

Kinderrechtenprijs 2019

17.10.2019

Op 19 oktober was er de eerste selectieronde van de #Kinderrechtenprijs2019 in het Parlement van Franstalige gemeenschap. Tien organisaties met elk twee jongerenambassadeurs, stelden zichzelf voor een met filmpje, vertelden over hun initiatief en beantwoordden vragen van andere jongeren. Twintig Nederlandstalige en Franstalige jongerenjuryleden kozen vijf initiatieven aan de hand van de selectiecriteria die naar de volgende ronde gaan: Le Foyer des Jeunes, La J, La Maison Source, Toekomst ATELIER de l'Avenir, Yalla.

Ook een eervolle vermelding aan de vijf andere lopende projecten: de ambassadeurs van de burgeruitingen, de kunstenaars van het onderwijs, de gemeenteraad van de jongeren van Bergen, Gaffi, het joodse museum van België.

Uitreiking van de prijs is op 23 november.

Alle informatie is terug te vinden op de site van Plan International Belgium. Dit jaar gaat de prijs naar een Franstalig initiatief. De Kinderrechtenprijs is een initiatief van Plan International België, de Délégué général aux droits de l'enfant en het Kinderrechtencommissariaat.