Main content

Kinderrechtencommissariaat lanceert SERIEUS?!?

10.11.2018
Serieus?!?  een geestig pijnlijk rollenspel van de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat voor het secundair onderwijs en jeugdverenigingen.

Naar aanleiding van Kinderrechtendag op 20 november, lanceert het Kinderrechtencommissariaat SERIEUS?!?. Het is een geestig pijnlijk rollenspel van de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat voor secundaire scholen en jeugdverenigingen.

Dave is zijn gedragskaart beu, Azim voelt zich door de politie geviseerd en Theo wil geen rilatine meer nemen.

Esra mag tijdens het weekend niet naar huis, ze moet in de jeugdvoorziening blijven en Femke wordt ondanks haar dyslexie streng op spelling beoordeeld door de lerares Nederlands.

Print, knip en speel

Aan de hand van dit laagdrempelig en fijn rollenspel (1.17 MB) krijgen jongeren op hun secundaire school of in verenigingen een breed en genuanceerd antwoord op vragen waar ze niet zelden ook zelf mee geconfronteerd worden. Jongeren leven zich in vijf cases in. Eén jongere uit de groep neemt per voorgestelde case de centrale rol op en schetst kort zijn situatie. Andere leerlingen vertolken de stem vanuit het netwerk (ouder, broer, vriend, straathoekwerker) rond de jongere. Soms loopt het zo vast dat ook de directe omgeving niet kan helpen. De jongeren maken kennis met wat de de Klachtenlijn voor hen kan betekenen.

>> Ontdek meer informatie voor professionals.

>> Ontdek de cases van de jongeren.