Main content

Eline nieuwe secretaris van de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen

15.06.2021
Eline Strik samen met de kinderrechtencommissaris aan een tafel met bloemen

Op 1 juni 2021 verwelkomden we onze nieuwe collega Eline Strik. Eline werkte als consultent voor de Ondersteuningscentra Jeugdzorg en de Sociale Dienst van de Jeugdrechtbank. 'Ik ben absoluut gebeten door de verhalen van alle kinderen en jongeren die ik als consulent mocht ontmoeten. De Commissie van toezicht voor jeugdinstellingen is voor mij de plek bij uitstek waar ik me verder voor hen kan inzetten. Dit uiteraard samen met de maandcommissarissen die een schitterend engagement uitdragen.'

Eline stelt zichzelf even voor

Ik ben Eline, 38 jaar, en ik woon met mijn man en twee kinderen in Gent. Ik ben mijn loopbaan begonnen als journalist. Nadien werkte ik vooral in communicatie en beleid. Het Vlaams Parlement is voor mij een beetje thuiskomen, ik mocht er vroeger al eens werken, net zoals ik mij in de kinderrechten mocht onderdompelen bij de Kinderrechtencoalitie. Vanuit de wens om dieper kennis te maken met 'het veld' volgde ik de opleiding Sociaal Werk en ging ik de afgelopen jaren in Oost-Vlaanderen aan de slag als consulent voor de Ondersteuningscentra Jeugdzorg en de Sociale Dienst van de Jeugdrechtbank.

Ik ben absoluut gebeten door de verhalen van alle kinderen en jongeren die ik als consulent mocht ontmoeten. De Commissie van toezicht voor jeugdinstellingen is voor mij de plek bij uitstek waar ik me verder voor hen kan inzetten. Dit uiteraard samen met de maandcommissarissen die een schitterend engagement uitdragen.

Als 'eeuwige student' volg ik momenteel de opleiding Criminologische wetenschappen aan de VUB. Wanneer er nog tijd overschiet, probeer ik graag al eens een boek beet te pakken of op een terrasje te zitten.