Main content

Bruno Vanobbergen wordt algemeen directeur bij het Agentschap Opgroeien

14.12.2018

Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen wordt vanaf 1 maart 2019 algemeen directeur van het nieuwe Vlaamse Agentschap Opgroeien. Het Agentschap Opgroeien is samensmelting van de agentschappen Kind & Gezin en Jongerenwelzijn. Binnenkort meer nieuws vanuit het Kinderrechtencommissariaat.

Mededeling vanuit de Minister bevoegd voor het Vlaams Agentschap Opgroeien

Bruno Vanobbergen wordt Algemeen Directeur bij Agentschap Opgroeien

Huidig kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen wordt topman bij het nieuwe Agentschap Opgroeien. Dat werd bekrachtigd op de ministerraad van de Vlaamse Regering.

Bruno Vanobbergen is doctor in de pedagogische wetenschappen en sinds 2009 aangesteld als Vlaams kinderrechtencommissaris. In zijn spreken en schrijven bouwt hij verder op zijn ervaringen als onderzoeker en gastdocent aan de Universiteit Gent. Hij is auteur van verschillende boeken. Bruno Vanobbergen is sterk vertrouwd met opvoeding en opgroeien in Vlaanderen. Zo was hij een van de trekkers van de conferentie ‘De Toekomst is Jong’ in 2016. Vanuit de ontmoeting met kinderen, jongeren en professionelen op het terrein wordt zijn betrokkenheid en deskundigheid ook van de jeugdhulp in Vlaanderen algemeen sterk gewaardeerd.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “Vanuit zijn rol als Kinderrechtencommissaris heeft Bruno Vanobbergen steeds de rechten van de Vlaamse kinderen en jongeren op de eerste plaats gezet. Hij kent hun leefwereld en heeft affiniteit met opvoeding en de jeugdhulp. Ongetwijfeld is hij de juiste man op de juiste plaats voor deze functie voor het Agentschap Opgroeien en een werkveld in volle transitie. Ik wens hem dan ook alle succes toe.”

Bruno Vanobbergen begint in zijn nieuwe functie op 1 maart 2019.