Main content

Broodje Brussel Cyberpesten: pesten in een modern jasje

28.02.2013
Beeld meisje in bed met naar muziek aan het luisteren via telefoon. Om het thema media aan te kondigen.

Bellen met je buur? Snel een sms naar je schat? Chatten met je kleinkind in Canada? Een e-mail naar je ma? Onze communicatiemogelijkheden zijn de laatste jaren fel toegenomen.
Dat hebben onze kinderen zeer goed begrepen. Een glimmende gsm en een computer met supersnel internet behoort bijna tot hun standaarduitrusting.

Ze goochelen met hun gepimpte Netlog-profiel en via de chat stappen mensen van over de hele wereld hun leven binnen. Dat schept natuurlijk massa’s mogelijkheden. Jammer genoeg loeren er ook negatieve interacties om de hoek.

Alledaagse dingen krijgen een nieuwe invulling. Naast het babbelen, hebben we nu het chatten. Naast het schrijven, het e-mailen. En naast het pesten, staat nu het cyberpesten.

Ouders maken zich vaak zorgen over cyberpesten. Komt het vaak voor? Welke vorm kan het aannemen? Hoe gaan cyberpestkoppen te werk?
Maar vooral: Hoe kunnen we onze kinderen helpen om cyberpesten te voorkomen of te verhelpen? Wat moet ik doen als mijn kind belaagd wordt door een cyberpester?
En wat als hij zelf een pestkop is?

Gegeven door Lien Cleynhens met praktische voorbeelden en filmpjes.

Praktisch

Wanneer? 6 juni 2013 onder de middag van 12.30 tot ongeveer 13.30
Waar? De Loketten van het Vlaams Parlement, Brussel
Aantal deelnemers? Maximaal 30
Inschrijven voor 30 mei bij Stephanie Desmet via veiligonline@gezinsbond.be of bel 02 507 89 81.

Een samenwerking tussen de Gezinsbond, Child Focus en het Kinderrechtencommissariaat.