Main content

Alle leerlingen binnenkort terug voltijds naar school

28.04.2021

Vanaf 10 mei kunnen ook de leerlingen van de tweede en derde graad van het secundair onderwijs eindelijk terug voltijds naar school. Dat is goed nieuws, al hoopten we  op 3 mei. Vanaf juni zijn er opnieuw meerdaagse uitstappen en activiteiten mogelijk zijn. We hopen dat de algemene versoepelingen voor de  bevolking ook jongeren ten goede zullen komen. Dat ze mee kunnen genieten van de extra vrijheden en kunnen samenkomen met hun vrienden volgens de geldende regels.

We vragen speciaal aandacht voor het welbevinden van de leerlingen tijdens het laatste deel van dit schooljaar. Naar school kunnen gaan vormt echt een buffer tegen de ontwikkeling van mentale problemen en leerlingen kunnen vaak ontzettend veel steun vinden in het omgaan met leeftijdsgenoten en hun leerkrachten.

We willen we onze grootste appreciatie uitdrukken voor de leerkrachten, directies, CLB-medewerkers en andere begeleiders van leerlingen in onze scholen, zowel de lagere als middelbare scholen. Ze doen en deden ongeziene inspanningen om het recht op onderwijs en op ondersteuning op school voor kinderen en jongeren waar te maken en om van de school een veilige en gezonde omgeving te maken.